The Great Migration

  • Bestemming:
  • Aantal dagen: 10 days
  • Prijs: € 299

Maecenas lacinia mollis augue eget hendrerit. Etiam at fringilla augue. Aenean eu dui bibendum erat rutrum imperdiet id et augue. Ut ipsum mauris, lacinia in laoreet eu, tempor eget magna. Aenean blandit blandit auctor. Phasellus et felis non ante cursus convallis vestibulum justo.

Nullam tempor, magna ac tempus rutrum, quam metus pharetra enim, at luctus tortor sapien eget eros. Morbi mattis, arcu nec semper aliquet, tortor augue eleifend tellus, at consequat magna sapien id metus. Nulla commodo vulputate feugiat. Nam vel ante massa, eget semper enim. Mauris fermentum ipsum eu lacus fringilla dignissim. Curabitur eget ante tellus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Morbi tincidunt rutrum quam sed varius. In ut libero quis neque placerat egestas.

Jaarlijks spektakel in Kenia en Tanzania; de grote Wildebeest migratie
De Grote Trek van de Gnoes in Oost-Afrika, ook wel bekend als “The Great Migration”, vindt plaats tussen Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania. Duizenden gnoes en zebra’s migreren tussen deze natuurgebieden, voortdurend gedreven door hun zoektocht naar vers gras, volgen zij de regens. De enorme kuddes, die een lekkere en zeer noodzakelijke maaltijd voor roofdieren zoals leeuwen en jachtluipaarden vormen, worden nauwlettend gevolgd door de carnivoren. Het exacte tijdstip van de jaarlijkse wildebeest migratie is zeer onvoorspelbaar en blijft een spontane natuurlijke gebeurtenis. In de loop van juni beginnen de dieren de westelijke corridor van de Serengeti (Tanzania) te verlaten om de weg te vervolgen naar de noordelijke vlakten en bossen. De verse, mineraalrijke, sappige weiden aan de andere kant van de menselijke grens, in de Masai Mara, zijn onweerstaanbaar voor de dieren en uiteindelijk dringen zij massaal op naar het reservaat in Kenia.

Het wonderlijke evenement begint gewoonlijk rond eind juli. De kuddes trekken vanuit het zuiden en ontmoeten hier een andere migratie: de vaste kuddes gnoes en inwoners van de Mara regio. Deze dieren verblijven in de Loita Plains en Hills, ten noordoosten van de Mara, totdat het droge seizoen aanbreekt en het tijd is om te zoeken naar de altijd groene Mara bekken. Gedurende de gehele maand augustus, steken de kuddes de Sand River over, een meestal droge zijrivier van de Mara River, die ruwweg de grens tussen Kenia en Tanzania volgt. De parade trekt door de oostelijke sector van de Masai Mara, Keekorok. Waarna de kuddes verder gaan naar de grootste uitdaging van hun zoektocht naar voedsel: de oversteek van de Mara-rivier en vaak ook haar zijrivier, de Talek. Tegen die tijd regent het op de Mau Escarpment, en het rivierwater stijgt snel. De stroming kan zeer sterk zijn en de zijkanten steil, maar de grootste obstakels zijn de enorme Nijl krokodillen! Meer dan een miljoen wildebeesten en tweehonderdduizend zebra’s zijn op deze eindeloze zoektocht naar verse graslanden. De kuddes gaan meestal zo rond november weer terug naar de Serengeti om daar de tocht voort te zetten, maar dit is afhankelijk van regenval.

Voor een filmpje over de gnoe trek, klik hier.

In Kenia en Tanzania vindt ieder jaar de grote migratie van gnoes, zebra’s en gazellen plaats. Een ongelofelijk mooi en indrukwekkend schouwspel. Ongeveer 1,5 miljoen dieren trekken over de vlaktes van de Serengeti. Zodra het hier erg droog wordt, trekken de dieren richting de Masai Mara in Kenia op zoek naar voedsel. Voor de roofdieren, zoals de leeuw en het jachtluipaard, breken dan slechte tijden aan, want zij zijn territoriaal gebonden en trekken dus niet met het wild mee.
Op reis met Djoser in Kenia en Tanzania kun je de gnoetrek zien, afhankelijk natuurlijk van de periode waarin je gaat. Van half november tot half april bevinden de gnoes en de zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vanaf mei/juni trekken ze noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti en tussen juli en oktober kruisen ze de Mara rivier en zijn dan in de Masai Mara in Kenia, van waaruit ze eind oktober weer naar Tanzania terugkeren.

Day 1

Bangkok City Tour

Integer congue pulvinar euismod. Aenean eget risus massa. Nunc urna metus, tincidunt et pellentesque ac, ultrices in eros. Nullam lacus neque, luctus eget posuere quis, luctus amet.

Day 2

Mountain Lakes

Maecenas rutrum tristique magna. Sed arcu sapien, auctor nec id, aliquet nec odio. Phasellus eu erat justo. Aliquam erat volutpat. Morbi id mi purus, vitae imperdiet elit senectus et egestas.

Economy Accomodation May – Sep. Oct. – April
  • Winston Beach Resort
  • Sunrise Family Hotel
Single $599 $499
Double $429 $329

 

Standard Accomodation May – Sep. Oct. – April
  • Grand Pyramid Hotel
  • Santa Monica Hotel
Single $619 $519
Double $449 $349

 

Luxury Accomodation May – Sep. Oct. – April
  • Sonelly Beach Resort
  • Sand Garden Hotel
Single $659 $559
Double $489 $389

UA-40761207-1