Naast de mooie stedencultuur die Zuid-Afrika te bieden heeft, is het land natuurlijk ook bekend om de schitterende natuur, de safari’s en de wildlife.

The Big Five
Een must als je naar Zuid-Afrika reist is om The Big Five te spotten; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. De safari’s zijn meestal in een jeep onder leiding van een gids. Dit kan in het welbekende Kruger National Park, maar ook in de minder bekende (maar mooie) parken zoals het Addo Elephant Park (Oostpark), Sabi Sand Reserve (Mpumalanga), Waterberg Biosphere Reserve (Limpopo) en Madikwe Private Game Reserve (North West Province).

Safari Wildlife

Naast de jeepsafari kun je ook kiezen om zelf op pad te gaan met een auto. De keuze is aan jou waar en hoe lang je stopt. Een safari per luchtballon is ook mogelijk. Vooral met zonsopgang is dit geschikt voor hele mooie plaatjes. Een unieke beleving krijg je als je kiest voor een ruitersafari. Je hebt te paard geen last van het geluid van de auto en maakt meer deel uit van de natuur.

Volgens local Bok du Preez is een wandeling de uitgelezen kans om op zoek te gaan naar The Big Five. “Alleen dan wordt je echt één met de natuur en kun je dichter bij de dieren komen. Het is een ‘once in a lifetime’ ervaring: dicht bij de natuur en dichter bij Zuid-Afrika.”

Kwazulu Natal

Nijlpaarden spotten in het iSimangaliso Wetland Park
Als je een dagje in KwaZulu-Natal in het oosten van Zuid-Afrika bent, heb je de mogelijkheid om per boot een bezoek te brengen aan het iSimangaliso Wetland Park. Dit park staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst! Je vindt er een unieke variëteit aan flora en fauna, bossen, wetlands, mangroven en oude duinen, en ook prachtige stranden en koraalriffen. Tijdens deze vier uur durende boottocht kom je met 100% kans (tientallen) nijlpaarden tegen, het staat bekend als een van de mooiste tochten die je kan maken.

Sefapane_River_Lodge

Omgeven door wildlife
Een verborgen pareltje in Zuid-Afrika is de Sefapane River Lodge in het Kruger National Park. Deze lodge is pas een jaar open en bevindt zich op de rivierbank van de Olifants River, die onderdeel is van het Kruger National Park. Hier lopen olifanten, buffels en nijlpaarden vrij rondom de lodges. De gidsen die er rondlopen kunnen je alles vertellen over het ecosysteem, de geologische hotspots, de vogels, planten, dieren en de lucht. Het geeft je een onvergetelijke ervaring en een dieper begrip van de natuur en het behouden hiervan in Zuid-Afrika.

Seal Snorkling

Snorkelen met zeehonden
In de Hout Bay kan je terecht om met de altijd vriendelijke en nieuwsgierige zeehonden te snorkelen. Wetsuits, maskers, snorkels en vinnen zijn uiteraard op locatie beschikbaar en er is de mogelijkheid om foto’s te maken met de zeehonden.

Meer tips over wildlife in Zuid Afrika? Kijk op www.MijnZuidAfrika.nl.